Onze auteurs


De auteurs van de kookbijbels zijn stuk voor stuk dé experts op het vakgebied van de desbetreffende bijbels. Allemaal met een extreme passie en kunde voor het onderwerp.


Isabel Boerdam

Isabel Boerdam lanceerde in 2013 haar food & lifestyle blog De Hippe Vegetariër, dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste Nederlandstalige platform voor vegetariërs. Een echte inspiratiebron voor vegetariërs, flexitariërs en foodies.
Hier laat Isabel zien dat vegetarisch eten beslist niet saai, smakeloos of ingewikkeld is maar juist verrassend, smaakvol en heel eenvoudig.
In 2018 startte Isabel de Nationale Week Zonder Vlees, een jaarlijks terugkerende campagne om een dagje minder vlees het nieuwe normaal te maken in Nederland. Na De Hippe Vegetariër is Vegabijbel haar tweede vegetarische kookboek.


Rutger van den Broek

Rutger van den Broek gooide hoge ogen als winnaar van de eerste editie van het televisieprogramma Heel Holland Bakt.
Als kind klom hij al op het aanrecht als zijn moeder aan het bakken was. Eerder verschenen zijn bestsellers Rutger bakt, Rutger bakt feestelijk en Het hartige bakboek, en van Bakbijbel zijn zelfs meer dan 25.000 exemplaren verkocht.


Alain Caron

Alain Caron, televisiekok en kookboekenschrijver, is een culinair fenomeen en een rasechte fijnproever. Waar hij komt, maakt hij iets los.


Werner Drent

Werner Drent (1971) mag zichzelf dé stamppot expert van Nederland noemen. Door zijn creativiteit en onuitputtelijk enthousiasme heeft hij inmiddels meerdere kookboeken over stamppot op zijn naam staan.


Simon Giacotto

Viva la Pizza is een idee van Simon Giaccotto. Aan zijn achternaam hoor je al dat er Italiaans bloed door zijn aderen stroomt!
Vader Giaccotto komt van Sicilië, om precies te zijn uit Sortino. Een dorp tussen Catania en Siracusa. Het gebrek aan werkgelegenheid bracht hem naar Nederland waar hij zijn gezin stichtte.
De Giaccotto’s keren regelmatig terug naar Sicilië en dat is ook de plek waar Simon de kunst van het pizzabakken heeft geleerd. In lokale pizzeria’s laat hij zich bijscholen door letterlijk een kijkje in de keuken te nemen. De ideale inspiratieplek voor nieuwe recepten en ingrediënten.


Hiljo Hillebrand

Hiljo Hillebrand, opgegroeid in de bakkerij, realiseerde de hoogst haalbare onderscheiding in het bakkersambacht: hij werd benoemd tot Meester Boulanger.
Zijn visie en wereldklasse op het vakgebied maken Hiljo tot een expert. Hij kent de fijne kneepjes van het vak en weet als geen ander hoe je de perfecte korst, de beste structuur en de mooiste authentieke smaken kunt creëren.


Julius Jaspers

Julius Jaspers (1962) opende na zijn eindexamen een restaurant in Frankrijk, was traiteur en cateraar in Amsterdam, gaf leiding aan het familiebedrijf Studio Bazar, en presenteerde RTL's Topchef.
Nu schrijft hij kookboeken, waaronder drie barbecuekookboeken, en hij stond aan de basis van de restaurants Julius Bar & Grill en Happyhappyjoyjoy.


Gert Jan Kiers

Het slagersvak is een machtig mooi en stoer ambacht wat ik, als bedrijfsleider van horecaslagerij Fontijn Vlees en Vleeswaren B.V. te Weesp, dagelijks beoefen.
Het in- en verkopen en verwerken van kwaliteitsvlees en het tevredenstellen van onze klanten staan voorop, een missie die wij met een hecht en vakbekwaam team uitvoeren.
Daarnaast deel ik mijn kennis en passie voor vlees regelmatig tijdens het geven van demonstraties en workshops, al dan niet in combinatie met een proeverij. Een ambachtelijk vak mag tenslotte gezien, en het resultaat geproefd worden.


Peter Klosse

Peter Klosse is eigenaar van Hotel De Echoput in Apeldoorn en oprichter van de Academie voor Gastronomie.
Klosse benadert de begrippen smaak en proeven op een wetenschappelijke manier. Hij publiceerde meerdere boeken en ontwikkelde het moderne smaakdenken dat inmiddels overal wordt toegepast.


Mari Maris

Mari Maris weet alles over groenten; dat liet ze al zien met de door pers en publiek bejubelde Groentebijbel (25.000 verkochte exemplaren) Mari plukt de dag en Saladebijbel. Ze is kok, verbouwt al jaren haar eigen groentes, én is eigenaresse van 'Le Jardin des Etoiles' in Picardië. Het enthousiasme waarmee ze vertelt over haar belevenissen en plattelandsperikelen werkt zo aanstekelijk dat het lastig kiezen is tussen verder lezen, of meteen aan de slag gaan.


Meneer Wateetons

Meneer Wateetons eet soms wel drie keer per dag.
Een geweldige kok is hij niet, de opmaak van zijn borden is verschrikkelijk en hij weet schandalig weinig over wijn. Experimenteren, dat kan hij dan weer wel. Met wisselende uitkomsten. Eigenlijk gaat schrijven over eten hem het beste af. Dat doet hij, op humoristische wijze in zijn vijf boeken, op blogs en in tijdschriften.
Meneer Wateetons maakt het liefst voedsel dat je voor minder geld en met minder moeite gewoon in de supermarkt kunt kopen. Een beetje ordinair, bij voorkeur uit de onderste schappen. Als gepromoveerd wetenschapper is hij onderzoekend en sceptisch van aard en hij schept er genoegen in culinaire mythes met de grond gelijk te maken. Zijn boeken en andere stukken kenmerken zich door een gedegen wetenschappelijke onderbouwing, een humoristische schrijfstijl en een onverwoestbare can-do-attitude.


Bart van Olphen

Bart van Olphen is als culinair visexpert voorvechter van duurzaam gevangen vis.
Zijn eerste kookboek Fish Tales werd onderscheiden met een Gourmand Award. Ook schreef hij Het Nederlands viskookboek en de bestseller Vis uit blik.
Bart werkt samen met Jamie Oliver voor diens FoodTube-kanaal en heeft onder de naam Bart's Fish Tales een eigen succesvol YouTube-kanaal. Op Instagram zendt hij 's werelds kortste kookshow uit.


Roberta Pagnier

Roberta Pagnier (1979) werd geboren in Amsterdam maar heeft Italiaanse roots. Dankzij haar moeder kreeg ze al op jonge leeftijd veel affiniteit met de Italiaanse keuken.
Ze studeerde Europese Studies aan de UVA. Naast haar studie heeft ze altijd in de horeca gewerkt. In verschillende goede Italiaanse restaurants waar ze werkte, kreeg ze de smaak van het koken te pakken. Ze maakte kookvideo’s voor Het Parool en werkte een tijdje voor iens.nl. Sindsdien heeft ze altijd in de culinaire wereld gewerkt.
Het liefst is ze vanuit de Italiaanse traditie bezig met eten. Warmte, gezelligheid, familie, grote lange tafel vol lekkernijen: Roberta is er dol op. Ze houdt ervan mensen blij te maken en haalt daar positieve energie uit.
Verder betekent koken voor haar ook ontspanning, creativiteit en het verleggen van grenzen.


Kees Raat

Kees Raat is chocolatier en ijsmaker. In zijn winkel Metropolitan, in de Amsterdamse Warmoesstraat, geeft hij workshops en verkoopt hij het lekkerste ijs van Amsterdam. Echt Italiaans ijs, elke dag vers gedraaid met een vintage ijsmachine uit Bologna.


Heleen Timmermans

Dagelijks tussen de soeppotten zitten en daarbuiten nog helemaal verslingerd raken door al wat nog maar iets met eten te maken heeft, dat is mijn leven.
Mooie momenten worden gekoppeld aan producten, gerechten en foodtripjes. Leven om te eten, dat is wat ik doe.’